Over Voerspel

In mijn werk als dierenartsassistente, zie ik dat mensen het soms lastig vinden om hun dier (en dan met name de kat) actief en gelukkig te houden. Vaak adviseren we voedselverrijking en het is mooi om te zien dat steeds meer mensen dat interessant en vooral leuk vinden.


Voor brokken zijn er verschillende slow-feeders en voerpuzzels op de markt. De “brokkenbal” is een mooi voorbeeld en ook de zelfgemaakte wc-rollentoren doet het vaak goed. Voor natvoer zijn deze echter niet geschikt, tenzij je het niet erg vindt om naderhand de aangekoekte klodders van de vloer te schrapen. Zelf zag ik dat niet zo zitten en daarom ben ik in 2018 op zoek gegaan naar een product speciaal voor natvoer.


Bij de Australische fabrikant Industripet (tegenwoordig Innovative Pet Products) vond ik de Lickimat™ Buddy - een rubberen voermat met reliëf om natvoer over uit te smeren, waardoor het dier even bezig is om het voer eruit te likken. Hoewel ik het niet met alle speerpunten waar de fabrikant mee adverteert eens was (zoals “Voel je vooral niet schuldig als je je dier urenlang alleen thuis laat, geef hem gewoon een Lickimat”...), leek het mij wel een mooi product en besloot ik een doos te importeren. De Lickimat Buddy werd goed ontvangen door dier en eigenaar en een paar maanden later volgde de Lickimat Slomo, een stevig plateau met verschillende structuren. En toen was het hek van de dam, want het blijkt echt heel leuk te zijn om mensen enthousiast te maken over voedselverrijking! Inmiddels is het assortiment daarom uitgebreid met de Lickimat™ Buddy Large, de Lickimat™ Wobble en de Lickimat™ Splash.

En ik blijf natuurlijk uitkijken naar meer innovatieve items, dus wie weet volgen er nog meer!

 

Veronica

~Voerspel

 

Bestellen? Klik hier
Meer weten over voedselverrijking? Klik hier

Copyright © 2019-heden Voerspel. Alle rechten voorbehouden.